maandag 9 mei 2011

Oudste Verkade meisje woont in Westerwatering

Op maandag 2 mei viert Verkade haar 125 jarige bestaan. Ter ere van dit jubileum organiseert de koekjesfabriek een reeks van feestelijkheden door het land. De aftrap vindt plaats in verzorgingshuis Evean Westerwatering in Zaandam. Daar heeft Verkade namelijk het oudste Zaanse meisje van Verkade gevonden.
Op maandag 2 mei bezoekt Tom Verkade samen met Geke Faber, burgermeester van Zaanstad, verzorgingshuis Evean Westerwatering. Mevrouw Blokland is met haar 91 jaar het oudste Zaanse Meisje van Verkade. Zij mag die dag de eerste speciale ‘Verkade 125 jaar-koektrommel in ontvangst nemen.
Speciaal voor deze gelegenheid heeft Verkade samen met Evean Westerwatering een feestelijk koffie-feestje georganiseerd. Alle bewoners van Evean Westerwatering zijn uitgenodigd om samen met mevrouw Blokland en nog een aantal oude meisjes van Verkade te genieten van muziek en koekjes van Verkade.
Al sinds 2 mei 1886 vertrekken de ‘Meisjes van Verkade’ iedere dag naar de Verkade fabriek om de lekkerste koekjes voor Nederland te bakken. Begin 1900 hoorde ook mevrouw Blokland bij deze Verkade meisjes. Nu woont mevrouw Blokland in verzorgingshuis Evean Westerwatering. Daar wordt zij verzorgd en geniet ze van haar rust.

bron Evean website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten