donderdag 10 mei 2012

Laat ons weten hoe het gaat

Voor de komende digitale Nieuwsbrief Tijd voor Toen Zaanstad vragen we alle betrokkenen ons te laten weten wat ze in de afgelopen periode met Tijd voor Toen hebben gedaan of meegemaakt. Heb je een leuke ervaring opgedaan dankzij een Tijd voor Toen thema of een nieuwe activiteit opgezet? Laat het je collega's en andere belangstellenden weten via de Nieuwsbrief.

Zelf heb ik de afgelopen maand vele leuke ontmoetingen gehad in mijn zoektocht naar informatie over de Gezondheidszorg in de jaren '50. Zo kwam ik bij een 80 jarige dame in Oostzaan, die ongeveer een kringloopwinkel aan huis had. Ze had voor diverse thema's spulletjes in tasjes, mandjes en een zolder vol; allemaal gekregen van haar oudere zusters die het eigenlijk gelijk in de container wilden gooien. Maar juist deze verzamelaars zijn een bron van plezier voor ons! Geheel belangenloos gaf ze de spullen mee, blij dat de, vaak gewone alledaagse gebruiksvoorwerpen, ergens terecht komen waar ze nog waarde hebben.

Ook had ik een heel mooi gesprek met mevrouw Helma Out die bijna haar hele werkzame leven in de zorg werkte. Ze is begonnen in het oude St. Jan ziekenhuis is Zaandam en kon ons daar mooie verhalen over vertellen. De foto hieronder is er een van een serie die ze maakte voor haar eindverslag voor kraamverzorgster. Baby's werden in die tijd tijd nog onder een douche gewassen.

Patricia Bogaard


Geen opmerkingen:

Een reactie posten