donderdag 2 februari 2012

Bezoek met Tijd voor Toen het Herinneringsmuseum

Tijd voor Toen organiseert voor het Zaanse netwerk een bezoek aan het Herinneringsmuseum in Rotterdam. Het bezoek vindt plaats op vrijdagmiddag 9 maart 2012.


Op de plek waar Humanitas het eerste herinneringsmuseum inrichtte zal naast een rondleiding door het museum ook een lezing worden gehouden door prof.dr. Hans Becker, oud voorzitter van de Raad van Bestuur en Ambassdeur van Stichting Humanitas. Hij schreef o.a. het boek 'Verboden af te blijven. Het herinneringsmuseum, spiegel van Humanitas' zorgfilosofie'. Om mensen een zeker geluk te kunnen bieden zijn de elementen eigen regie, eigen actieve inbreng, een positieve sfeer en een familiegevoel uiterst belangrijk. Op al deze elementen blijkt het herinneringsmuseum hoog te scoren. In het herinneringsmuseum is een schat aan voorwerpen verzameld
Het herinneringsmuseum omvat spullen, afbeeldingen, geuren, geluiden en documentatie uit de afgelopen eeuw. Het gekke oranje meubilair uit de jaren zeventig is er te zien, de fietsplaatjes en distributiekaarten uit de oorlog, maar ook de benzinedistributiebonnen uit de oliecrisis, de oude Solex en Puch. Er zijn compleet ingerichte ‘stijlkamers’ uit vervlogen jaren, zoals een woon- en slaapkamer, keuken, schuur, kinderkamer, enz. De oude hout-, kolen-, petroleum-, gas- en elektriciteitskachels en fornuizen, de vimbussen, de tomado-apparatuur, de oude radio’s en televisies, het is er allemaal en nog veel meer.


Meer informatie of aanmelding bij Patricia Bogaard


locatie Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, Rotterdam
programma 13.30-17.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten